Športno in Ponosno za starše (video)

Jan 25, 2023 | Novice, Podoba kluba, Za starše

Pomembna navodila, držimo se jih. Bolj kot bodo igralci uživali v igri, bolj bodo zdravi in uspešni. V nogometu in življenju.

1. OTROCI NAJ UŽIVAJO

Vedno spodbujamo otroke. Še posebej, kadar jim ne gre. Vsak ima slab dan, mesec ali sezono. A vsak dan lahko pride do spremembe, če jih spodbujamo in gledamo v prihodnost.

2. ZAUPAJ TRENERJU

Med igro se dogajajo napake. Med treningom prav tako. Včasih jih trener opazi in namerno ne izpostavi. Včasih jih ne opazi. Včasih si želi, da se zgodijo. Včasih ima drugačno strategijo.

Vloga staršev je, da to razumemo in se v primeru, ko kaj ne razumemo, z njim pogovorimo ob primernem času.

3. PRESPI IN GOVORI

Tekme so čustvene. Navijamo, želimo si golov in zmag. To je normalno in pravilno.

Vendar se dogajajo med igro napake, pridejo močnejši nasprotniki in slabi dnevi. Porazi. Vaš otrok ne igra ali zapusti igro.

To je sestavni del nogometa. Vsakič, ko se zgodi, se osredotočimo na motivacijo in spodbudo otroka. O vseh naših razmišljanjih, zadržkih in drugih težavah spregovorimo s trenerjem vsaj 24 ur po tekmi.

4. NE VODI EKIPE

Med tekmo morajo igralci dobivati napotke zgolj in samo od ene osebe. To je trener. Ne glede na vaše izkušnje in znanje, prepustite vodenje igralcev zgolj in samo trenerju.

5. SPOŠTUJ VSE VPLETENE

Sodniki delajo napake. So ljudje, ki imajo svoje družine, prijatelje in življenje. Trudijo se biti pravični in omogočiti pravično igro za vse.

Enako velja za druge vpletene, funkcionarje in vse, ki se trudijo tekmo izpeljati. Zato si zaslužijo spoštljivo nagovarjanje.

Kolikorkoli smo jezni ali razočarani, se do vseh vpletenih vedemo spoštljivo.

Športno. Ponosno.